Kat adopteren: info

Hoewel wij ons vooral focussen op het helpen van honden, worden er ook regelmatig katten en kittens gevonden. Ook voor hen gaan we dan op zoek naar iemand die hen een warme thuis wil bieden. Op deze pagina vind je alle informatie over het adopteren van een kat of kitten uit Griekenland.

Hoe verloopt de adoptie van een kat?

Stap 1: Bekijk onze katten ter adoptie

Bekijk het overzicht van onze katten ter adoptie. Er wachten nog zoveel mooie, lieve katten en kittens op een liefdevol huis in Nederland. Heb je die perfecte match toch nog niet gevonden? Neem gerust contact met ons op!

Stap 2: Vul het adoptieformulier in

Heb je een kat gezien die je graag wil adopteren? Vul dan het adoptieformulier in. Zodra het adoptieformulier door ons is ontvangen, wordt deze in behandeling genomen waarna contact met je wordt opgenomen.

Stap 3: De kat wordt naar Nederland gebracht

Wanneer alles in orde is, brengen wij de kat naar Nederland. Je haalt de kat op op de plaats van aankomst. Sommige katten verblijven al bij een gastgezin in Nederland of België en worden opgehaald na overleg met het gastgezin.

Een griekse kat ter adoptie

Hoeveel kost het adopteren van een kat?

De adoptie van een kat of kitten uit Griekenland kost €225. In deze prijs is inbegrepen:

Wanneer u een niet-gesteriliseerde kitten adopteert, dient deze binnen 12 maanden na adoptie op eigen kosten te worden gesteriliseerd / gecastreerd. 

BIJ ADOPTIE NAAR BELGIË: De Vlaamse wetgeving stelt dat een geïmporteerde kat gesteriliseerd / gecastreerd dient te worden ten laatste op 5 maanden ouderdom. Is de kat al 5 maanden wanneer ze naar Vlaanderen wordt gebracht, dan moet deze gesteriliseerd of gecastreerd worden binnen de 30 dagen na aankomst in Vlaanderen.

Wees u er echter van bewust dat de kosten voor een kat niet stoppen bij de de adoptiebijdrage. Uitgaven zoals voeding en dierenartskosten kunnen (soms onverwacht) ook hoog oplopen! Het is belangrijk daar ook bij stil te staan wanneer u een kat in huis neemt.

2 katten uit Griekenland die wachten op geadopteerd te worden

Ontmoet onze katten!

Heb je er goed over nagedacht en weet je zeker dat je een kat een goede thuis kan bieden voor de rest van zijn of haar leven? Bekijk dan het overzicht van onze katten ter adoptie om te zien welke viervoeters er nog op een warm mandje wachten! Jong, oud, poes of kater… er zit hopelijk altijd een hondje tussen die jou als adoptant aanspreekt.

Vragen?

Heb je nog vragen of twijfels over het adopteren van een kat? Neem dan gerust contact met ons op en we helpen je graag verder!