Hond adopteren

Alles wat je moet weten over het adopteren van een hond uit het buitenland

Puppy in de armen van een rescuer

Don't shop... adopt!

Wil jij graag een hond of pup adopteren? Ideaal! Onze missie is namelijk om verwaarloosde, mishandelde, zieke en gedumpte honden te helpen, maar dat kan enkel met jouw hulp als adoptant!

Door een hondje in huis te nemen, bied je niet alleen die hond een mooie toekomst, maar daarnaast komt er weer plaats vrij in de opvang zodat wij nog meer kansloze honden van straat kunnen halen!

Ons doel: de perfecte match tussen hond en baasje!

Indien u interesse heeft in één van onze honden, wordt u gevraagd ons adoptieformulier in te vullen. Op die manier kunnen wij nagaan of er een goede match is tussen de hond en zijn of haar toekomstige eigenaar. Zo willen wij voorkomen dat de hond na enkele maanden opnieuw herplaatst moet worden.

Wij streven naar levenslang geluk voor mens én dier!

Hond draagt tuigje met tekst "Adopt me"

We halen kansloze zwerfdieren van straat, geven ze de nodige medische verzorging en aandacht, en gaan dan op zoek naar een geschikte adoptant om de hond bij te plaatsen. 

Neem een kijkje tussen onze honden!

De opvang in Griekenland zit overvol met leuke, speelse en sociale honden die ongeduldig wachten op hun kans om geadopteerd te worden. Stuk voor stuk snakken ze naar wat aandacht en liefde bij een lieve baas die de rest van hun leven van ze wil houden.

Bekijk het overzicht van onze honden om te zien welke viervoeters er nog op een warm mandje wachten. Jong, oud, teef of reu… er zit hopelijk altijd een hondje tussen die jou als adoptant aanspreekt.

De honden die via Pawsome Pets ter adoptie staan, zijn over het algemeen jonge, gezonde honden, maar we willen ook aandacht vragen voor oudere en gehandicapte honden. Want voor hen is het leven extra zwaar. Ook kleine hondjes hebben het vooral in de winter moeilijk met de kou, regen en sneeuw.

Bezin eer je begint!

Adoptiehonden zijn vaak erg dankbare en trouwe honden waar je veel plezier aan zult beleven. Wees je er echter van bewust dat het adopteren van een hond tijd, energie en veel geduld kost. Denkt u hier goed over na.

Het leven in een huis is hen vaak onbekend: ze zijn niet zindelijk, zijn geen bench gewend, het even alleen zijn moet langzaamaan opgebouwd worden, ze kennen geen commando’s en zijn geen verkeer gewend.

Verwacht GEEN kant en klaar hondje.

Neem dus zeker nooit onbezonnen een hond in huis!

Wil jij een hond een nieuwe thuis bieden? Sta zeker even stil bij de volgende zaken!

  • De hond is niet geholpen als hij hele dagen alleen thuis moet blijven.
  • Er moet voldoende tijd zijn voor een hond.
  • Ook als het regent of koud is moet de hond meerdere keren per dag uitgelaten worden.
  • De meeste honden, en zeker pups, hebben nog behoorlijk wat opvoeding nodig. Dit kost veel geduld en doorzettingsvermogen.
  • Wees je ervan bewust dat je de hond voor de komende 15 jaar zult hebben.
  • Bedenk je wat er zal gebeuren met de hond wanneer je op vakantie gaat: kan hij mee of is er iemand die de hond kan opvangen?
  • Hou er rekening mee dat (dierenarts)kosten hoog kunnen oplopen als de hond ziek wordt.
  • Het is belangrijk dat iedereen in het gezin achter de adoptie staat.

Klaar voor adoptie?

Heeft u over al deze dingen grondig nagedacht en weet u zeker dat u klaar bent om een hond te adopteren? Super! Jouw toekomstige maatje zit vast al te wachten op jou! Lees snel meer over de adoptieprocedure of neem een kijkje tussen onze honden ter adoptie!