Hond adopteren

Wil je een hond of puppy adopteren en wil je meer weten over het adoptieproces en alles wat erbij komt kijken? Misschien heb je zelfs al een hondje op het oog dat je graag een nieuwe thuis zou willen bieden? Hier leggen we je graag van begin tot einde uit hoe het adopteren van een hond in zijn werk gaat. Heb je nog vragen of twijfels? Neem dan gerust contact met ons op!

Puppy in de armen van een rescuer

Waarom een hond adopteren?

Door een hondje te adopteren bied je niet alleen die hond een mooie toekomst, maar daarnaast komt er weer plaats vrij in de opvang zodat wij nog meer kansloze honden van straat kunnen halen. 

De opvang in Griekenland zit jammer genoeg nog steeds overvol met gedumpte en verwaarloosde honden waar niemand nog naar omkeek. De meeste van hen zijn leuke, speelse en sociale honden die snakken naar wat aandacht en liefde bij een lieve baas die de rest van hun leven van ze wil houden.

Hoeveel kost het adopteren van een hond?

De adoptie van een hond uit Griekenland kost €395. Voor honden uit Georgië of Turkije vragen we €450. In de prijs is inbegrepen: vaccinaties inclusief Rabiës, chip, ontworming en ontvlooiing, Europees paspoort, bloedtest (niet bij de pups) en reiskosten. 

Bij volwassen honden is ook de sterilisatie of castratie inbegrepen. Wanneer u een pup van jonger dan 6 maanden adopteert, dient het hondje binnen 12 maanden na adoptie op eigen kosten te worden gesteriliseerd / gecastreerd.

Puppy ter adoptie in de opvang

Vaccinaties, incl Rabiës

Chip

Ontworming & ontvlooiing

Europees paspoort

Bloedtesten (niet pups)

Reiskosten

Wees je er echter van bewust dat de kosten voor een hond niet stoppen bij de de adoptiebijdrage. Uitgaven zoals voeding en dierenartskosten kunnen (soms onverwacht) ook hoog oplopen! Het is belangrijk daar ook bij stil te staan wanneer je een hond in huis neemt.

Hoe verloopt de adoptie van een hond?

De adoptieprocedure begint steeds met het invullen van het adoptieformulier. Daarna nemen wij contact met u op en volgen er telefonische gesprekken en een huisbezoek. Tot slot wordt de hond vanuit Griekenland met het vliegtuig of per busje naar Nederland gebracht. 

Hieronder gidsen we je met veel plezier door alle stappen van de adoptie en leggen we je van begin tot einde uit hoe het adopteren van een hond in zijn werk gaat. Heb je nog vragen of twijfels? Neem dan gerust contact met ons op! 

Stap 1: Bekijk onze honden ter adoptie

De opvang zit altijd overvol en er zit vast ook een hondje te wachten die matcht bij uw wensen en voorkeuren!

Heeft u die perfecte match toch nog niet gevonden? Stuur ons gerust een berichtje! We helpen u graag bij het kiezen van uw nieuwe viervoeter!

Stap 2: Vul het adoptieformulier in

Heeft u een hond gezien die u graag wilt adopteren? Dan vragen wij u het adoptieformulier in te vullen.

Zodra het adoptieformulier door ons is ontvangen, wordt deze in behandeling genomen waarna contact met u wordt opgenomen.

Stap 3: Er volgt een screening en huisbezoek

Vervolgens vinden enkele telefonische gesprekken plaats en wordt er een huisbezoek gepland. Er wordt bespoken wat u juist kan verwachten bij de adoptie van een buitenlandse hond. Uiteraard kan u tijdens deze gesprekken ook steeds bij ons terecht met al uw vragen en onduidelijkheden.

Stap 4: Ondertekenen van het adoptiecontract

Het adoptiecontract wordt per mail naar u opgestuurd, waarna u het ondertekend terug aan ons bezorgt.

Stap 5: Wij brengen de hond naar Nederland

Wanneer alles in orde is, brengen wij de hond naar Nederland met het vliegtuig of met een busje. U haalt de hond op op de vlieghaven of plaats van aankomst. De aankomstdatum gaat in overleg.

Stap 6: We houden contact voor de nazorg

Ook wanneer de hond eindelijk bij u is, helpen we u graag met al uw vragen. Zeker in de eerste periode wordt er contact gehouden zodat we er zeker kunnen zijn van een geslaagde adoptie!

Dankzij de adoptieprocedure en het adoptieformulier kunnen wij nagaan of er een goede match is tussen de hond en zijn of haar toekomstige eigenaar. Het is immers belangrijk dat de hond past bij jouw levensstijl, situatie en omgeving. Zo willen we voorkomen dat de hond na enkele maanden opnieuw herplaatst moet worden. Wij streven naar levenslang geluk voor mens én dier!

Hond op straat

Klaar voor adoptie?

Een hond neem je niet zomaar in huis zonder er eerst goed over nagedacht te hebben! Wees je ervan bewust dat het adopteren van een hond veel tijd, energie en geduld kost. 

Daarnaast zijn buitenlandse honden niet bekend met het leven in een huis: ze zijn niet zindelijk, zijn geen bench gewend, het even alleen zijn moet langzaamaan opgebouwd worden, ze kennen geen commando’s en zijn geen verkeer gewend. Verwacht dus GEEN kant en klaar hondje!

Bedenk je ook dat je een hond adopteert voor de rest van zijn leven. Dat kan 15 jaar zijn of zelfs langer. Wees je er dus van bewust dat je de komende 15 jaar of langer de verantwoordelijkheid zult dragen over een hond. Bedenk op voorhand of je nu, maar ook in de toekomst een hond kan en mag houden in je woning/appartement. Denk ook eens na of er in de toekomst bijvoorbeeld kinderplannen zijn. Zal je nog tijd hebben voor de hond wanneer de kinderen er zijn?

Wil jij een hond een nieuwe thuis bieden? Sta zeker even stil bij de volgende zaken!

  • De hond is niet geholpen als hij hele dagen alleen thuis moet blijven.
  • Een hond kost veel tijd, iedere dag opnieuw.
  • Ook als het regent of koud is moet de hond meerdere keren per dag uitgelaten worden.
  • De meeste honden, en zeker pups, hebben nog behoorlijk wat opvoeding nodig. Dit kost veel geduld en doorzettingsvermogen.
  • Wees je ervan bewust dat je de hond voor de komende 15 jaar zult hebben.
  • Wat als je op vakantie wil gaan? Kan de hond dan mee of is er iemand die hem kan opvangen?
  • Hou er rekening mee dat (dierenarts)kosten hoog kunnen oplopen als de hond ziek wordt.
  • Staat iedereen in het gezin wel achter de adoptie?
  • Weet je zeker dat er niemand in het huishouden allergisch is aan honden?

Neem dus zeker nooit onbezonnen een hond in huis!

Ontmoet onze honden ter adoptie!

Heb je er goed over nagedacht en weet je zeker dat je een hondje een thuis wil en kan bieden? Bekijk dan snel het overzicht van onze honden om te zien welke viervoeters er nog op een warm mandje wachten. Jong, oud, teef of reu… er zit hopelijk altijd een hondje tussen die jou als adoptant aanspreekt.

De honden die via Pawsome Pets ter adoptie staan, zijn over het algemeen jonge, gezonde honden, maar we willen ook aandacht vragen voor oudere en gehandicapte honden. Want voor hen is het leven extra zwaar. Ook kleine hondjes hebben het vooral in de winter moeilijk met de kou, regen en sneeuw. 

Heb je nog vragen over het adopteren van een hond? Neem dan gerust contact met ons op en we helpen je graag verder!