Over Ons

Stichting Pawsome Pets zet zich in om zwerfdieren in het buitenland een tweede kans te geven. Dit doen we door lokaal hulp te bieden in de vorm van sterilisatie en castratieprojecten, opvang, verschaffen van voer maar vooral door adoptie naar Nederland of België. Wij focussen ons voornamelijk op honden uit Griekenland maar sluiten andere landen zeker niet uit.

De situatie in Xanthi, Noord-Griekenland is schrijnend. Dagelijks worden er zieke of gewonde honden gevonden, nieuwe puppy’s geboren en zwerfhonden van de straat gehaald. Honden in Griekenland worden met weinig respect behandeld en worden vaak gezien als “leuk voor even” maar wanneer ze te groot worden of toch meer zorg nodig hebben dan verwacht, worden ze gedumpt. 

Wij willen opkomen voor diegenen die geen stem hebben.

Het asiel van Xanthi wordt gerund door een aantal vrijwilligers. Deze vrijwilligers zorgen er iedere dag voor dat de honden de verzorging krijgen die ze nodig hebben en de aandacht krijgen waar zoveel behoefte aan is. Gemiddeld zitten er 120 à 130 honden in de opvang. Veel honden en af en toe ook kittens hebben tijdelijk extra zorg nodig. Wanneer het asiel te vol is, doen we een beroep op lokale gastgezinnen die hun harten en huizen openstellen om tijdelijk voor deze dieren te zorgen.

Neem een kijkje in de opvang: