Over Pawsome Pets

Stichting Pawsome Pets zet zich in om zwerfhonden (en soms ook katten) in het buitenland een tweede kans te geven. Dit doen we door lokaal hulp te bieden in de vorm van sterilisatie- en castratieprojecten, opvang, verschaffen van voer maar vooral door adoptie naar Nederland of België. Wij focussen ons voornamelijk op honden uit Griekenland.

De situatie in Xanthi, Noord-Griekenland is schrijnend. Dagelijks worden er zieke of gewonde honden gevonden, nieuwe puppy’s geboren en zwerfhonden van de straat gehaald. Honden in Griekenland worden met weinig respect behandeld en worden vaak gezien als “leuk voor even” maar wanneer ze te groot worden of toch meer zorg nodig hebben dan verwacht, worden ze gedumpt. 

Wij willen opkomen voor diegenen die geen stem hebben.

Wat we doen

We zetten op verschillende vlakken in om het leven van de straathonden te verbeteren. 

Sterilisatie- en castratieprojecten

We trachten zoveel mogelijk lokale straathonden te steriliseren en castreren om het zwerfhonden-probleem op een duurzame manier aan te pakken. 

Ondersteuning van de lokale rescuers

We ondersteunen de lokale rescuers op alle mogelijke manieren, bv door het inzamelen van voer, dekken van (medische) kosten, opvangen van honden en nog veel meer!

Adopties naar Nederland en België

De honden in de asielen maken in Griekenland weinig tot geen kans op adoptie. Daarom gaan we opzoek naar een geschikt baasje in Nederland of België.

De asielen in Griekenland

We werken samen met enkele asielen in Noord-Griekenland waar de honden worden opgevangen. We stellen de asielen hieronder graag aan u voor. 

Angels' Garden

Angels’ Garden is een privé asiel gelegen in Xanthi, Noord-Griekenland. Hier worden gedumpte, zieke en afgedankte honden opgevangen. Ze worden verzorgd, gechipt, geënt, gesteriliseerd / gecastreerd en krijgen de nodige medische zorgen. Het asiel wordt gerund door Anna-Maria en enkele vrijwilligers die er iedere dag op toezien dat de honden de verzorging krijgen die ze nodig hebben en de aandacht krijgen waar zoveel behoefte aan is. Gemiddeld zitten er 120 à 130 honden in de opvang. Wanneer het asiel te vol is, doen we een beroep op lokale gastgezinnen die hun harten en huizen openstellen om tijdelijk voor deze dieren te zorgen.

Prins Garden

Prins Garden is een klein asieltje dichtbij de Turkse grens in het noorden van Griekenland. Het wordt gerund door Dolitsa, die haar hele leven (en geld) wijdt aan het helpen van noodlijdende honden en katten in haar regio. In dit kleinschalige asiel worden voornamelijk puppies opgevangen en verzorgd. Het is een plek waar je overspoeld wordt door liefde van deze hondjes, maar ook een plek die nog flink aangepakt moet worden. Er is al hard gewerkt om het asieltje op te knappen en er werd onder andere al een nieuwe omheining geplaatst. In de toekomst willen we Prins Garden nog verder renoveren en omtoveren tot een 5 sterren plek voor de honden.

Het gemeenteasiel

In Griekenland zijn gemeentes verplicht een asiel te hebben waar ze honden kunnen opvangen die niet (langer) op straat kunnen leven of waarvan een baasje afstand moet of wil doen. Er zijn er ruim 300 in Griekenland en de één is nog slechter dan de ander. De situatie in dit gemeenteasiel is ook allerminst goed, maar er werken mensen die in ieder geval lief zijn voor de honden en ze goed verzorgen (voor zover dit financieel mogelijk is). Alle honden zijn dan ook lief, aanhankelijk en gek op aandacht.