Frequently Asked Questions

Op zoek naar meer informatie? Hier vind je een antwoord op de meest gestelde vragen. Lees deze zeker eens door voor contact met ons op te nemen. Misschien staat het antwoord op jouw vraag er wel tussen. Niet gevonden wat je wou weten? Geen probleem! Neem contact met ons op en we helpen je zo snel mogelijk verder!

Vragen over adoptie

De adoptiebijdrage bedraagt €395 voor Griekse honden en €450 voor honden uit Georgië of Turkije. Neem een kijkje op deze pagina om te bekijken wat er allemaal in deze prijs zit inbegrepen.

Wij brengen de honden naar Nederland met een busje of het vliegtuig. De vlucht of het vervoer regelen wij volledig en hoef je je geen zorgen over te maken. De datum van aankomst wordt overlegd. Er wordt van de adoptanten verwacht dat zij hun hondje bij aankomst komen ophalen. Dit is meestal in Maasbracht of Zevenhoven of op de vlieghaven (Schiphol). Neem zeker wat lekkers mee want na zo’n lange reis hebben ze meestal grote honger! Een halsband/tuigje en riem voorzien wij!

U heeft een hondje op het oog dat u graag een nieuw thuis wilt geven? Super! De eerstvolgende stap richting je nieuwe huisgenoot is het invullen van ons adoptieformulier. Dit bestaat uit verschillende vragen waarmee wij nagaan of er een goede match is tussen de hond en zijn of haar toekomstige eigenaar. Zo willen wij voorkomen dat de hond na enkele maanden opnieuw herplaatst moet worden.

Vragen over de honden

Het merendeel van de honden zijn Griekse mixjes / kruisingen. Er zit zelden een rashond tussen.

Vaak kennen we de ouders niet, maar die zullen ongetwijfeld ook weer kruisingen zijn. De vader kennen we eigenlijk nooit. De moeder soms als er een nestje incl moeder gevonden wordt.

Eigenlijk is dat meestal een gokje omdat we de ouders vaak niet kennen. We merken dat vooral de honden die nog niet volgroeid zijn, vaak nog een groeispurt krijgen wanneer ze eenmaal hier zijn door goed voer en de rust die ze krijgen.

Nee, de meeste van onze honden zijn niet zindelijk. Ze leven buiten waar ze alles kunnen “laten lopen” wanneer ze willen. Echter kan dit wel aangeleerd worden, ook aan honden die geen puppy meer zijn! De meeste honden zijn behoorlijk snel zindelijk!

Honden die in een gastgezin verblijven zijn vaak wél al zindelijk.

Van de meeste honden is niet getest hoe ze zullen reageren op katten. In de opvang komen ze in het algemeen niet in aanraking met katten en de enige moment dat ze een kat zien is vaak bij de dierenarts. Dit is natuurlijk echter een stressvolle situatie en dus een slechte indicatie om te bepalen of de hond al dan niet overweg kan met een kat. 

Echter kunnen we wel stellen dat, indien ze de tijd krijgen om aan elkaar te wennen, het meestal wel goed gaat. De meeste honden tonen weinig/geen interesse in katten.

Nee, de honden in de opvang kennen geen commando’s of het lopen aan de riem. Verwacht geen kant en klaar hondje. De meeste honden zijn zelfs niet gewend aan een leven in huis. Ze hebben tijd nodig om te wennen aan hun nieuwe leventje en moeten meestal nog veel leren. Met veel tijd, liefde en geduld komt dit echter altijd wel goed en ze zijn oh zo dankbaar!

De honden die al in een opvanggezin zitten hebben wél al kunnen wennen aan het leven in Nederland en België. Ze zijn meestal al zindelijk gemaakt en kennen soms al enkele basis commando’s.

We proberen het karakter van de honden zo goed mogelijk in te schatten, maar het echte karakter zal je pas zien wanneer ze in een thuis situatie zijn. Dan komen ze echt tot rust en kunnen ze een echt hondenleven leiden. In de opvang kan hun gedrag compleet anders overkomen doordat ze er met zoveel honden samen zitten.

Vragen over het houden van een hond

Wil je extra informatie over het houden van een hond, zijn verzorging en alles wat erbij komt kijken? Kijk dan eens op https://www.fidosavvy.com/