Eddy

Geslacht: Teef
Geneutraliseerd: Ja 
Formaat
Geboren: eind 2019 – begin 2020

Verblijft in: Nederland

Eddy is een schoonheid uit Griekenland. Ze werd door onze rescuer gevonden op straat. Enkele maanden geleden kwam eddy naar nederland.
Zij is een aanhankelijk en leergierig teefje. Eddy is bijna anderhalf jaar, is rustig in huis, maar ze is wel een puber met soms echte puberstreken.
Op mensen is Eddy erg gericht, ze wordt heel graag aangehaald en geknuffeld, is lekker vrolijk en naar alles even nieuwsgierig. Speeltjes vindt zij wel leuk, maar weet nog niet goed wat ze er mee aan moet. Ze kan prima een uurtje alleen zijn, dit kan rustig verder opgebouwd worden. Ze kan zich goed focussen op haar baas, kent al een paar commando’s, loopt al redelijk aan de lijn, en is goed zindelijk.
Met haar schouderhoogte van 65 cm, slanke bouw en 22 kilo is zij een flinke middelmaat.
Waarschijnlijk heeft zij het in haar prille jeugd in Griekenland best zwaar gehad. Eddy moet daarom nog het nodige aan- en afleren. Doordat eten voor Eddy erg belangrijk is, laat ze zich door middel van belonen met lekkers goed opvoeden.
Ze speelt graag met andere honden als zij rustig met ze heeft kunnen kennis maken, maar reageert heftig naar honden die zij op straat tegenkomt. Dit komt voort uit onzekerheid en ontbreken van de socialisatie ten tijden van haar straatleven . Hier zal dan ook met haar aan gewerkt moeten worden zodat ze leert en ervaart dat ze veilig is. Dat zal het beste gaan in een vertrouwde eigen omgeving, zoals een afgebakend erf, zodat afleiding en óverprikkeling door teveel onverwachte ontmoetingen en bv drukte van verkeer vermeden kan worden. Rust en regelmaat zal vooral in het begin erg belangrijk zijn
Wat zoeken we voor Eddy?
Een gezin, al dan niet met oudere kinderen, in een rustige omgeving, met een eigen, afgebakend erf. Ervaring met honden en het opvoeden en begeleiden van honden is een must. Eddy heeft een rustige, duidelijke, consequente baas/bazin nodig. Een oudere hond als maatje om zich aan te spiegelen en mee te spelen, zou prettig zijn.

Spread the word... Help deze hond aan een forever home!

Comments are closed.