De adoptieprocedure: hoe verloopt de adoptie van een hond?

De beslissing is gevallen: je wil graag een hond adopteren. Maar hoe verloopt de adoptieprocedure nu juist? We gidsen je met veel plezier door alle stappen van de adoptie en leggen we je van begin tot einde uit hoe het adopteren van een hond in zijn werk gaat. Heb je nog vragen of twijfels? Neem dan gerust contact met ons op! 

Stap 1: Bekijk onze honden ter adoptie

Neem een kijkje tussen onze honden die beschikbaar zijn voor adoptie. Er zit ongetwijfeld ook een hondje te wachten die matcht bij uw wensen en voorkeuren!

Heeft u die perfecte match toch nog niet gevonden? Stuur ons gerust een berichtje! We helpen u graag bij het kiezen van uw nieuwe viervoeter!

Stap 2: Vul het adoptieformulier in

Heeft u een hond gezien die u graag wilt adopteren? Dan vragen wij u het adoptieformulier in te vullen. Op die manier kunnen we nagaan of de hond past in uw woon- en leefsituatie.

Zodra het adoptieformulier door ons is ontvangen, wordt deze in behandeling genomen waarna contact met u wordt opgenomen.

Stap 3: Er volgt een screening en huisbezoek

Vervolgens vinden enkele telefonische gesprekken plaats en wordt er een huisbezoek gepland. Er wordt bespoken wat u juist kan verwachten bij de adoptie van een buitenlandse hond. Uiteraard kan u tijdens deze gesprekken ook steeds bij ons terecht met al uw vragen en onduidelijkheden.

Wanneer wij van mening zijn dat u een geschikte kanditaat bent voor de hond, wordt de hond voor u gereserveerd.

Stap 4: Wij brengen de hond naar Nederland

Wanneer alles in orde is, brengen wij de hond naar Nederland met het vliegtuig of met een busje. U haalt de hond op op de vlieghaven of plaats van aankomst. De aankomstdatum gaat in overleg.

Stap 5: Ondertekenen van het adoptiecontract

Bij het ophalen van de hond wordt het adoptiecontract ondertekend en wordt de adoptiebijdrage betaald. Vervolgens kan de hond mee naar zijn nieuwe thuis en kan zijn nieuwe leven van start gaan.

Stap 6: We houden contact voor de nazorg

Ook wanneer de hond eindelijk bij u woont, helpen we u graag met al u vragen en problemen. Zeker in de eerste periode wordt er contact gehouden zodat we er zeker kunnen zijn van een geslaagde adoptie!