Adoptiekosten

94

Hoeveel kost het adopteren van een hond?

De adoptie van een hond uit Griekenland kost €395. Voor honden uit Georgië of Turkije vragen we €450. In de prijs is inbegrepen: vaccinaties inclusief Rabiës, chip, ontworming en ontvlooiing, Europees paspoort, bloedtest (niet bij pups) en reiskosten. 

Bij volwassen honden is ook de sterilisatie of castratie inbegrepen. Wanneer u een pup van jonger dan 6 maanden adopteert, dient het hondje binnen 6 maanden na adoptie op eigen kosten te worden gesteriliseerd / gecastreerd.

Vaccinaties, incl Rabiës

Chip

Ontworming & ontvlooiing

Europees paspoort

Bloedtesten (niet pups)

Reiskosten

Waar wordt de adoptiebijdrage voor gebruikt?

Het geld van de adoptiebijdrage gaat 100% rechtreeks terug naar de honden in Griekenland. Het wordt gebruikt om nieuwe honden in de opvang op te kunnen vangen. Op die manier kunnen opnieuw honden worden geholpen die hopelijk op hun beurt weer geadopteerd worden en een betere toekomst tegemoet gaan.

Wordt er winst gemaakt op de adoptie van een hond?

Nee, integendeel. De adoptiebijdrage dekt lang niet alle kosten die gemaakt worden voor de honden. De rest van de uitgaven worden betaald van donaties en giften. Zeker wanneer er hoge (medische) kosten zijn zoals operaties of hospitalisatie, is de adoptiebijdrage maar een fractie van de werkelijke uitgaven die werden gemaakt voor een hond. Er wordt dus absoluut geen winst gemaakt op de honden… integendeel!